Дельта Банк — лідер рейтингу «50 провідних банків України 2013» за версією газети «Комерсант» в категоріях «Кредити готівкою» і «Депозитні продукти для клієнтів-фізосіб»

29 березня 2013

27 березня 2013 авторитетне ділове видання — газета «Комерсант» і аналітична група «Фінансовий клуб» — оприлюднили рейтинг «50 провідних банків України 2013». За результатами роботи у 2012-му році Дельта Банк лідирує одразу в декількох категоріях продуктів для клієнтів-фізосіб:

• 1-е місце в номінації «Кредити готівкою»;
  • 2 місце в номінації «Класичний депозит»;
  • 3 місце в номінації «Ощадний вклад».

Також варто відзначити 2 місце Дельта Банку в номінації «Інтернет-банкінг», що свідчить про постійний розвиток даної технології в банку і вдосконалення його опцій. Високу позицію Дельта Банк зайняв і в категорії «Карткові кредити» — 4 місце.

Таким чином, отримавши лідерство в своїх ключових компетенціях, Дельта Банк посів 4 місце в загальному рейтингу серед 50 банків, піднявшись на цілих 12 пунктів у порівнянні з минулим роком (за підсумками 2011 року — 16-е місце).

Всього в рамках проекту були визначені кращі банки в 13 номінаціях, які охоплюють основні банківські продукти та послуги. При визначенні місця банку в рейтингах використовувалося більше 120 об’єктивних критеріїв. Визначальними параметрами стали стабільно високі фінансові показники банку в тому чи іншому напрямку. Високу позицію в номінаціях «Кредити готівкою» і «Депозитні продукти для клієнтів-фізосіб» Дельта Банку забезпечила стійка динаміка зростання портфеля банку, що свідчить про стабільну довіру клієнтів до банку саме в даному виді продуктів і послуг. Зокрема, за підсумками роботи в 2012-му році банк входить до ТОП-5 українських банків за темпами приросту кредитного портфеля фізосіб і за обсягами загального портфеля депозитних коштів фізичних осіб (за класифікацією НБУ).

Олена Попова, голова ради директорів АТ «Дельта Банк»: «Провідні позиції в одному з найбільш об’єктивних банківських рейтингів — це не просто почесне досягнення для нас. Це свідчення того, що ми дотримуємося грамотної стратегії розвитку та норм професійної етики. Дельта Банк в черговий раз підтвердив, що є одним з кращих у своєму ключовому напрямку бізнесу — споживчому кредитуванні, яке ми розвиваємо з 2006 року. Ми активно пропонуємо українцям прості і затребувані кредитні продукти: безвідсоткові цільові кредити на придбання техніки в мережах магазинів-партнерів, револьверні кредитні картки з функцією кеш-беку та пільговим періодом до 55 днів, а також кредити готівкою зі зручним графіком погашення.

Наші депозитні програми відрізняються високими ставками і широкою лінійкою, дозволяють бути впевненими у завтрашньому дні і вільними у виборі умов свого вкладу. Ми маємо намір дотримуватися цієї стратегії і надалі».

Методологія і порядок розрахунку рейтингу були затверджені членами наглядової ради дослідження «50 провідних компаній України». До його складу увійшли міністр фінансів України Юрій Колобов, директор Інституту економіки та прогнозування НАНУ академік Валерій Геєць та член парламентського комітету з питань європейської інтеграції Петро Порошенко, що допомогло забезпечити прозорість роботи над рейтингом.

Довідкова інформація