АТ «Дельта Банк» заявляє про відсутність спорів із НАСК «Оранта»

25 березня 2010

АТ «Дельта Банк» заявляє про відсутність спорів із НАСК «Оранта» щодо будь-яких фінансових зобов'язань, не зважаючи на заяви посадових осіб НАСК «Оранта».

— У зв'язку із нормами чинного законодавства щодо розкриття банками інформації, яка становить банківську таємницю, ми не маємо змоги надавати детальні коментарі щодо операцій наших клієнтів.

Разом з тим, необхідно зазначити, що АТ «Дельта Банк» та НАСК «Оранта» є пов'язаними сторонами через наявність спільних членів керівництва та акціонерне володіння, тому, відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України на операції банків із пов'язаними сторонами накладено певні обмеження, в тому числі на розмір та умови кредитування інсайдерів, дострокове повернення депозитів інсайдерів тощо.

Отже, АТ «Дельта Банк» найближчим часом планує з'ясувати із керівництвом НАСК «Оранта» сутність та причини зробленої заяви та докладе максимальних зусиль для усунення непорозуміння.

В свою чергу підкреслюємо, що АТ «Дельта Банк» протягом всієї історії діяльності повністю та вчасно виконував свої зобов'язання перед клієнтами та кредиторами, як українськими так і іноземними.

На сьогодні АТ «Дельта Банк» є одним із лідерів депозитного ринку та ринку споживчого кредитування. Приріст активів банку за 2009 рік становив майже 3 млрд. грн. (понад 53%), приріст кредитного портфелю — 0,75 млрд. грн. (25%), приріст депозитного портфелю — близько 1 млрд. грн. (понад 32%). * * * З приводу будь-яких запитань щодо інформації, викладеної у прес-релізі, та коментарів, будь ласка, звертайтеся до Чирви Світлани Миколаївни, Заступника Голови Ради Директорів Тел. (050) 382-46-56 e-mail: s.chirva@deltabank.com.ua

Довідкова інформація:

Дельта Банк зареєстровано 15 лютого 2006 року. Отримав ліцензію НБУ № 225 від 08.10.09. Свідоцтво Фонду гарантування вкладів № 178 від 15.10.09. АТ «Дельта Банк» входить до групи великих банків України; мережа банку нараховує 90 відділень у всіх регіонах країни. Засновник та власник 100% акцій банку — Микола Лагун, переможець конкурсів «Підприємець року — 2007» та «Фінансист року — 2008». Станом на 01.03.10 активи банку становлять 6,7 млрд. грн., кредитний портфель — 3,7 млрд. грн., залишки в касі, на кореспондентських рахунках в НБУ та інших банках — 1,9 млрд. грн., регулятивний капітал — 754 млн. грн.