23 червня 2007

Дельта Банк успішно завершив розміщення облігацій власної емісії на суму в 500 млн. грн. Лід-менеджером програми випуску, що складалася з трьох серій облігацій, виступив інвестиційний банк Morgan Stanley & Co International Ltd.

Емісія була структурована як закрите розміщення (private placement). Корпоративні облігації номіновані в українській гривні, термін звернення — 2 року. Ефективна ставка прибутковості при розміщенні склала 14% річних.

«Дельта Банк розглядає Morgan Stanley як одного із стратегічних партнерів для залучення ресурсів на ринку капіталу. Нас радує, що, не дивлячись на період політичної турбулентності, нам вдалося досягти значного зниження купона в порівнянні з попередніми випусками, а також подовжити термін запозичення. При цьому кількість і географія інвесторів, що купили наші папери, також помітно розширилися. У наших подальших планах — запропонувати інвесторам нові інструменти запозичень, зокрема ми зараз активно працюємо над підготовкою до дебютної операції по сек'юрітизації», — коментує Віталій Масюра, заступник голови Ради директорів, директор казначейства Дельта Банку.

Кошти, отримані за допомогою розміщення цінних паперів, будуть використані для фінансування програм споживчого кредитування, а також для запуску нових кредитних проектів банку — автокредитування і кредитних карт.

Довідка. Дельта Банк є одним з лідерів вітчизняного ринку споживчого кредитування, займає близько 25% даного сегменту. Станом на 1 червня 2007 року кредитний портфель фізичних осіб Дельта Банку склав 994,36 млн. грн., сума чистих активів досягла 1 986,16 млн. грн. Кількість точок продажів перевищила 2,5 тис. Ключовими партнерами банку в розвитку каналів продажів є мережі «АБВ-техніка», «Фокстрот», «Домотехніка», «7-й континент», «Мобілочка», «Мелафон», «Фокус», «Ситіком», «Алло» та інші. Дельта Банк отримав ліцензію НБУ 20 квітня 2006 року. Єдиним засновником і власником банку є Микола Лагун.